Zomerweek Frankrijk: Authentieke Improvisatie

Spelen en Zijn vanuit je eigenheid, het hier en nu en creatieve leegte

 4 – 11 augustus
l´Huy Preau in de Morvan in Frankrijk

Bijdrage cursus: 295 euro
Bijdrage verblijf: vanaf 400 euro

 

Spinning out of Nothing-ness,
we Dance
– Rumi

Van binnen naar buiten

Deze week brengt je het beste van twee werelden: het is een unieke werkwijze waarin inspiratie en improvisatie zich afwisselen met meditatie en innerlijk werk. Twee werelden die elkaar bevruchten.

Met als intentie om vanuit de ruimte van Zijn in het Nu en Hier te spelen, delen en scheppen. Ware verhalen, ontroerende klanken, helende stilte, kwetsbare dans, eindeloos plezier.

 

Je Vrije stroom

Lijfelijkheid en zintuiglijkheid vormen de basis. Uit je hoofd, in je lijf! Voelend waarnemen, afstemmen – op jezelf en de wereld om je heen –  verstillen en helemaal tot jezelf komen.

Zodat je de ruimte van binnen ervaart die de Bron is van je creatieve impulsen. Vanuit deze creatieve leegte gaan we onderzoeken, nieuwsgierig rondwaren, ontdekken. Een dagelijkse oefening in de kracht van JA!

 

Improvisatie: Spelen en Zijn

En we gaan spelen. Vooral spelen. Met alles waar we onze blik op laten rusten en wat we in onszelf vinden. Om creaties te laten ontstaan die jezelf doen verbazen. In stilte, met muziek, met de muziek van de natuur.

 

Welkom in de wereld van Authentieke Improvisatie!

 

“Je hoeft niet je best (meer) te doen: gewoon bewegen, dansen, spelen.
En wat een fijne energie komt er dan vrij!
Dan merk je pas wat er allemaal in je hoofd omgaat aan belemmerende zin en vooral onzin”.

 

“Wat het me gebracht heeft is de gelukzaligheid van ZIJN,
het gevoel er te mogen ZIJN en niet iets te moeten/willen…”

 

“De workshop bracht me naar mijn fysieke lichaam en naar mijn diepere innerlijke bron.
Een ware ontdekking, een verrijking van je leven en bestaan”.

 

Programma

In de ochtend

  • meditatie en mindfulness, oefenen in open en onbevangen waarnemen
  • een fysieke warmingup om in je lijf te zakken en je zintuigen wakker te maken
  • speelse improvisatie-uitnodigingen, solo, duo, hele groep

Om zo te ontdekken dat alles verandert en er altijd iets – nieuws – in onze ervaring komt. Om te zien hoe in kleine dingen pure schoonheid schuilt. Om het pure plezier van het Zijn te ervaren, de potentie van het moment en het volgen van je eigen stroom van impulsen.

In de middag en/of avond

  • improvisatie vanuit spel, stembevrijding en dans om je innerlijke Speler te bevrijden. Waar geniet je van? We laten ons inspireren door wat in het moment aanwezig is, de ruimte, muziek, poëzie en de natuur. Alles is welkom.
  • inquiry en sharing met jezelf, je emoties, je innerlijke belevingswereld en in contact met andere spelers. What makes your heart sing? Wat wil je laten zien/horen/delen/zijn?  En waar houd je jezelf tegen? Wat mag er verzachten? De stem van de innerlijke criticus is welkom en mag ontvangen worden in hetzelfde licht van onbevangenheid.
  • instant composition, improviserend vormgeven. Als het klopt spelen we voor publiek. Ons eigen publiek binnen de week of de andere cursisten.

Misschien maken we een performance op het terrein, misschien doen we spontane performances tijdens de lunch. Misschien performen we helemaal niet. Laten we open staan en zien wat zich wil ontvouwen…

 

Anita Kooij

Docent fysiek theater, improvisatiezangeres, qigong practitioner, aandachttrainer en bevlogen facilitator van vrije improvisatie. Geïnspireerd door het archetype van de Fool, de 0 kaart van de Tarot en de weg van de Tao. Adept van ruimte en stilte.

Immer geraakt door echtheid en kwetsbaarheid. Improvisatie, zowel vrije als instant compositie, is een genot, het is bevrijdend en het is een – innerlijke – reis. Voor mij is het een voorrecht om jou mee te nemen en begeleiden in dit avontuur.

 

 

Aanmelden

Meld je aan via l´Huy Preau,

Een dag later ontvang je van mij betaalinformatie voor de cursus.

Via l´Huy Prea boek je je verblijf
(in prijs varierend van 400,- tot 600,-)