Werkwijze

 

 

De innerlijke Criticus voorbij

 

Vaak overschaduwen beperkende stemmetjes in ons hoofd – zoals die van de innerlijke Criticus – onze eerste innerlijke impuls. Een gevoel in buik of hart, een intuïtief ja of nee, een briljante gedachte, het zijn tere kiempjes van potentie die wellicht zouden kunnen leiden naar iets wat we nog niet kenden. Maar als we ze niet volgen of onderzoeken sterft dat kiempje een zachte dood.

 

 

 

Embodied Presence

 

Waar Mindfulness je helpt je innerlijke getuige en onderscheidingsvermogen te ontwikkelen zorgt Improvisatie ervoor dat je je opent voor mogelijkheden en een authentieke directe respons geeft op dat wat in en om je is. Beide vragen om nieuwsgierig en open te zijn naar het NU en Hier, de ervaring in je lichaam, gevoel en denken, je omgeving en andere mensen. Fris, wakker. Onbevangen.

In alle trainingen die Being Moved aanbied maak je een reis. Deze start waar je nu bent en honoreert de impuls die van daaruit ontstaat. Je leert zijn bij en met wat is. Je raakt vertrouwd met de attitude van volgen wat zich aandient.

Zo beweegt je van zelfkritiek naar radicale zelfcompassie. Van overdenken naar de open ruimte van niet weten, nieuwsgierigheid en speelsheid. Van contractie naar openen voor mogelijkheden.  Van blokkeren naar luisteren naar en volgen van die eerste impuls. Wie weet waar je uitkomt….

De intentie is om te leren onderscheiden wat je natuurlijke staat van zijn is.

 

Werkvormen

 

Mindfulness

Improvisatie

Dansimprovisatie

Voice Dialogue

Focussen

Inquiry