Werkwijze

 

 

Playful Embodied Presence

  • ontwikkeling van je innerlijke getuige en onderscheidingsvermogen
  • wakker en aanwezig zijn in het NU en Hier
  • je openen voor mogelijkheden in het Field of Presence
  • een authentieke directe respons geven op dat wat in en om je is
  • sensend waarnemen van de ervaring in je lichaam, gevoel en denken, je omgeving en andere mensen
  • je speelsheid en creativiteit aanspreken

 

 

PRESENCE          ⊂ ⊃      PLAYFULNESS 
A roadmap

 

Presence: aanwezig zijn
in De Lege Ruimte

Hoe kun je leren onderscheid te maken tussen je natuurlijke staat van Zijn, die ruim, open, licht en onbevangen is, voorbij aan conditioneringen, concepten, verhalen, wat je denkt dat je bent.

Je start waar je NU bent en leert zijn bij en met wat is. De grond daarvan is een radicale JA voor wat plaatsvindt in het moment. Je honoreert de natuurlijke impuls die van daaruit ontstaat. Je raakt vertrouwd met de attitude van volgen van wat zich aandient en omarmen wat je tegenkomt.

Zo beweegt je van (over)denken naar de open ruimte van Zijn, niet weten, nieuwsgierigheid en speelsheid. Van contractie naar openen voor mogelijkheden. Van blokkeren en weerstand naar luisteren, wachten, ontvangen en een respons geven.

Playfulness: de innerlijke Criticus voorbij

Vaak overschaduwen beperkende stemmetjes in ons hoofd – zoals die van de innerlijke Criticus – onze eerste innerlijke impuls en houden ons er zo van af onze authenticiteit te leven. Een gevoel in buik of hart, een intuïtief ja of nee, een briljante gedachte, het zijn tere kiempjes van potentie die wellicht zouden kunnen leiden naar iets wat we nog niet kenden. Maar als we ze niet volgen of onderzoeken sterft dat kiempje een zachte dood.

Als we mindful, met compassie en lichtvoetig de Criticus onderzoeken, bevragen, zijn of haar verhaal horen en de essentie ontdekken ontstaat er afstand en ruimte om hem (of haar) een plek te geven in ons innerlijke Koninkrijk en zelf de regie te behouden vanuit bewust zijn.

Als de Criticus geheeld is mogen waarachtige impulsen tevoorschijn komen en kunnen we onze inherente natuurlijke levenskracht ervaren en speelsheid en creativiteit vormgeven.

Werkvormen

Mindfulness

Improvisatie

Dansimprovisatie

Voice Dialogue

Focussen

Inquiry