Werkwijze

 

 

Presence: aanwezig zijn in De Lege Ruimte

 

In alle trainingen die Being Moved aanbied is de intentie om onderscheid te leren maken tussen je natuurlijke staat van zijn, die ruim, open, licht en onbevangen is, en conditioneringen, concepten, verhalen, wat je denkt dat je bent.

Je start waar je NU bent en leert zijn bij en met wat is. De grond daarvan is een radicale JA voor wat plaatsvindt in het moment. Je honoreert de natuurlijke impuls die van daaruit ontstaat. Je raakt vertrouwd met de attitude van volgen wat zich aandient.

Zo beweegt je van (over)denken naar de open ruimte van Zijn, niet weten, nieuwsgierigheid en speelsheid. Van contractie naar openen voor mogelijkheden. Van blokkeren en weerstand naar luisteren, wachten en

 

Playfulness: de innerlijke Criticus voorbij

 

In de trainingen neemt de innerlijke Criticus een prominente plek in. Omdat het vaak deze zelfkritiek is die ons afhoudt onze authenticiteit te leven. Als we mindful, met compassie en lichtvoetig de Criticus onderzoeken, bevragen en een plek geven ontstaat er afstand en ruimte om hem (of haar) een plek te geven en zelf de regie te behouden vanuit bewust zijn.

Vaak overschaduwen beperkende stemmetjes in ons hoofd – zoals die van de innerlijke Criticus – onze eerste innerlijke impuls. Een gevoel in buik of hart, een intuïtief ja of nee, een briljante gedachte, het zijn tere kiempjes van potentie die wellicht zouden kunnen leiden naar iets wat we nog niet kenden. Maar als we ze niet volgen of onderzoeken sterft dat kiempje een zachte dood.

Als de Criticus geheeld is mogen waarachtige impulsen tevoorschijn komen en kunnen we onze inherente speelsheid en creativiteit vormgeven.

 

 

Playful Embodied Presence

 

  • ontwikkeling van je innerlijke getuige en onderscheidingsvermogen
  • wakker en aanwezig zijn in het NU en Hier
  • je openen voor mogelijkheden in het Field of Presence
  • een authentieke directe respons geven op dat wat in en om je is
  • sensend waarnemen van de ervaring in je lichaam, gevoel en denken, je omgeving en andere mensen
  • creatief

 

 

PRESENCE             ⊂ ⊃             PLAYFULNESS

 

 

 

Werkvormen

Mindfulness

Improvisatie

Dansimprovisatie

Voice Dialogue

Focussen

Inquiry