Anderen over

Fysiek spel voor improvisatoren

 

♥ “In deze wervelende workshop vol energie laat je je lijf spreken.
Na een aantal oefeningen waarbij iedere spier in het lichaam werd geactiveerd, zijn we gaan werken met ruimte. Houding en afstand ten op zichte van elkaar zegt meer dan 1000 woorden.

De behoefte om te praten viel volledig weg, wat resulteerde in mooi theaterbeeld en spannende veelzeggende stiltes. We oefenden alle toonaarden tussen uitvergroot en klein spel. Met deze tools in handen kan eenvoudig
een twist in het verhaal worden gegeven, zonder onrealistisch te worden.
Als je monotoon gekwebbel en hysterisch gekrakeel wil omzetten naar
visueel aantrekkelijk stil spel, is deze workshop een aanrader!”
(Muriel, Papaver Alkmaar)

 

♥ We hebben genoten van de workshop van Anita!
We zijn een impro-groep in opbouw en zochten een workshop om uit onze ‘standaard’-typetjes te komen, De fysieke workshop van Anita sprak ons het meest aan. Meer ‘show-don’t-tell’ en minder ‘talking-heads’. Door de persoonlijke aandacht en inzet van Anita hebben we weer nieuwe manieren van spelen ontdekt bij onszelf en elkaar. De muziek die Anita gebruikte zorgde voor een fijne sfeer en gaf soms net dat zetje om eens iets anders te doen dan anders.

Op onze reguliere trainingsavonden merken we dat er meer rust is in ons spel. Daarom is ons spel interessanter om naar te kijken. Een aanrader dus deze workshop. Voor groepen die op een prettige en ontspannen manier verder willen komen met hun improvisaties”.
(Jinke – Schuursponzen & Klaprozen, Armhem)

 

♥ Anita’s sensitieve persoonlijkheid maakt dat ze meteen onderdeel wordt van de groep.
Een gevoel van vertrouwen. Je hoeft niet je best (meer) te doen: gewoon bewegen, dansen, spelen. En wat een fijne energie komt er dan vrij! Dan merk je pas wat er allemaal in je hoofd omgaat aan belemmerende zin en vooral onzin.

Door haar speelse oefeningen en reflectieve vragen na afloop word je geprikkeld om op onderzoek uit te gaan. Eens lekker buiten de lijntjes te kleuren (als je dat wil). Of je juist eens keurig aan een spelafspraak te houden. Wat gebeurt er dan? ‘Zo heerlijk om weer echt als een kind te mogen spelen’, verzuchtten we na afloop.
(Nynke – improgroep Enschede)

 

De Fool / Authentieke Improvisatie

 

♥Jij doet het ontzettend mooi. Zowel de de Foolsworkshop als de individuele begeleiding.
Heel zuiver en scherp, heel goed onderscheidingsvermogen. Je hebt het talent om te zien wat er niet gezegd word maar waar een kant die in de schaduw leeft uit te nodigen. Dat zorgt voor een veilige sfeer. Daarnaast heb je ook speelse humor die je er in gooit. Dat maakt het ook gewoon heel leuk en grappig.

De Fool workshops hebben me heel veel gebracht.
ik vond het ontzettend bevrijdend om allerlei kanten in mezelf een stem te geven en tot leven te brengen. Ik ontdekte dat ik dat stiekem heel erg leuk vond, zelfs allerlei schaduwkanten. Ik ontdekte hoe heerlijk bevrijdend het is voor mezelf als ik ze allemaal mag laten zijn en een plek geef.

En wanneer alle kanten een stem hebben gehad, dan lijkt het ‘probleem’ opgelost op een bepaalde manier. Ook al is er verder niks concreet veranderd. Dat vond ik heel interessant om te merken. Door alles er te mogen laten zijn, het totaalplaatje te zien kon ik voelen ‘het is OK’. Nu zijn alle stemmen in deze innerlijke democratie gehoord. Het zij zo.

Dit gecombineerd met prachtige quotes maakt het een mooi totaalpakket, een rijk en vullend programma”. Voor alle lagen in de mens bied je iets aan.
(Nicky)

 

Wat me aantrok was het speelse karakter, uit mijn comfortzone.
En het gevoel van veiligheid dat ik bij een de dansworkshops ook had ervaren.
Wat de dag me gebracht heeft is de gelukzaligheid van ZIJN.
Het gevoel er te mogen zijn en niet iets te moeten/willen.
Zeker beveel ik de dag aan!
(Wim Raho)

 

 ♥ “Ik heb me super rijk gevoeld afgelopen zondag.
Zoveel ikke(n), die allemaal zoveel te vertellen hebben.
Ik ben een rijk mens”.
(Frieda Boekel)

 

♥ “Ik heb héérlijk gespeeld!
En genoten van soleren en van het samenspelen!!”
(Helmie Willems)

 

♥ “Anita heb ik als danser in een zelfde hoedanigheid meegemaakt: zichzelf.
Zij is namelijk een gedreven choreografe die in haar workshops altijd alles vanuit haar eigen passie
en idealen laat komen, en dat voel je in alles wat ze met je doet en je leert.
Daar voel ik me als danser in thuis, haar natuurlijke manier van lesgeven wekt vertrouwen
en stimuleert om ook het beste uit je eigen zelf te halen. En dat levert altijd prachtige resultaten op!”
(Cornee Hordijk)

 

Dance Flow- Sense Dance

 

♥ “In de Danceflow ervaar ik plezier. Door het samen dansen en contactdans voel ik me zo blij!
Anita geeft ook veel ruimte voor eigen grenzen en behoeften. Even iets anders doen dan de anderen is even prima als dezelfde uitnodiging accepteren. Daardoor kan ik goed volgen wat ik nodig heb en doen wat mijn lichaam vraagt en toch deel uitmaken van de groep. De combinatie van vrije expressie met het aanreiken van beweging- of danstechniek geeft mij meer mogelijkheden om te bewegen. Ik voel me daardoor heel rijk met mijn lijf! ”
(Jessica Harmsen)

♥ “De Danceflow is voor mij de mooiste en leukste parel die ik op dansgebied ken! Speels, licht, open. Met elkaar onderzoeken we hoe het lijf voelt en hoe het kan en wil bewegen. Alleen, samen, in contact, of juist niet…”

Anita zorgt voor een prettige begeleiding, nodigt uit, is aanwezig op een zachte en tegelijk betrokken manier. Haar muziekkeus is inspirerend, altijd passend voor wat dan leeft, wat past bij het onderwerp/de uitnodiging van dat moment.

De groep dansers is telkens weer net een beetje anders, maar heeft ook zeker wel terugkerende gezichten. En altijd is er een open, betrokken en respectvolle sfeer. De Dance Flow van Anita Kooij. Een heerlijke open dansontmoeting met jezelf (en de ander).
(Cees Sax)

 

Art of Presence

 

♥ “De workshop bracht me naar mijn fysieke lichaam en naar mijn diepere innerlijke bron.
Ik ontdek steeds meer wat er zich in mijn lichaam begeeft en wat het mij te vertellen heeft.
Een ware ontdekking, een verrijking van je leven en bestaan”.
(Bernadette Elfferink)

 

♥ “Ik heb veel rust in mezelf mogen ervaren.
Ik voelde ik mijn hart, de liefde en energie, in een respectvolle groep.
Dit heb ik als heel waardevol en warm ervaren en dit fijne en dit rustige gevoel heb ik nog steeds bij me!”
(Linda Reulink)