Coaching stemexpressie en Presentatie

Coaching StemExpressie

voor afstemming op jouw waarachtig geluid 

Je keel en je stem openen
Sounden & zingen belichaamd
Authentiek spreken vanuit je hart
Innerlijke afstemming op wat in je leeft

Presentatie coaching

voor afstemming op jouw waarachtig spreken & presenteren

Waarachtige aanwezigheid en Presence
Authentiek delen en spreken vanuit je hart
Je ware stem laten horen
Theateroefeningen om ontspannen je verhaal delen

Voor wie?

– als je behoefte hebt om je stem de ruimte te geven

– als je vrijer wil worden in tekstvoordracht of spreken in het openbaar

– als je onbevangen wil luisteren

– als je via je stem in contact wil komen met je gevoel

– als je tegen een blokkade aanloopt in je expressie of communicatie

– als je via klank innerlijk op onderzoek wilt gaan

– als je jezelf wil laten horen en gehoord wil worden

Informatie

 

Praktisch

Praktisch

Duur sessie:
1,5 uur

Locatie
De Vliegende Olifant
De Wetstraat 24
ARNHEM

of

Thuispraktijk 
Grintakkerstraat5
VELP

Kosten:

StemExpressie
Traject Van binnen naar buiten
6  sessies 997 euro

Stem & Presentatie
Traject Van idee naar presentatie
8  sessies 1497 euro

(incl. 21 % btw voor particulieren,
excl. 21% btw voor zzp en zakelijk)

Kennismaken & Aanmelden

Kennis maken?

Je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen. Dan kijken we samen wat de essentie van je vraag is, of we een match hebben en wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Dat kan op twee manieren:

- je maakt een afspraak voor een gratis 30 minuten gesprek via zoom of telefoon
- of je maakt een afspraak voor een losse sessie van 75 minuten in mijn praktijk tegen kennismakingstarief

Aanmelden

Via mail of onderstaand formulier


Boek een proefsessie

Proefsessie
StemExpressie 

Kosten: 75 euro
Duur: 75 minuten
Betaal via de button hieronder.

Boek een sessie

Proefsessie Stem & Presentatie coaching

Kosten : 110 euro
Duur: 75 minuten
Betaal via de button hieronder.

Boek een sessie

 


StemExpressie
– laat je stem klinken

Stemexpressie helpt je om je stem tot expressie te brengen vanuit innerlijke beleving. Op een afge-stemde manier maak je contact met je adem, je klank, de trilling van je stem en je lichaam. Je onderzoekt wat het betekent om vanuit jouw stem, zonder opsmuk of toevoeging vanuit techniek, concept, verwachting of druk te klinken, zingen of spreken.

Ook maak je contact met waar je stem tegengehouden wordt en waar je remmingen ervaart. Vaak is er een innerlijke Criticus die onze uiting blokkeert uit angst voor schaamte, afwijzing of tekortschieten.

Op een voelende en Mindful manier behoud je contact met je innerlijke beleving en onderzoekt via speelse en creatieve uitnodigingen hoe je wat in je leeft op jouw eigen manier via klank, zang of taal waarachtig tot expressie kunt brengen.

We werken met adem, klank, ontspanning, energie in contact, omgaan met belemmerende gedachten, emoties en stilte. Daarnaast onderzoek je hoe het is om samen te klinken en te improviseren op een lichtvoetige manier binnen heldere kaders.

Presentatie coaching
– je stem en Presence in contact

In de Presentatie coaching gaan we een stapje verder. Stemexpressie helpt je om je stem te ontdekken, ruimte te geven en je innerlijke beleving tot expressie te brengen. Stem & Presentatie begeleidt je naar een ontspannen authentieke aanwezigheid voor je publiek, in contact met je lijf en stem en een boeiende presentatie van je tekst, lied, talk of les.

Vanuit sensend gewaarzijn verruim je je expressieveld door de ruimte en toehoorders te includeren. Op een voelende manier behoud je contact met je innerlijke beleving en onderzoekt via speelse en creatieve uitnodigingen hoe deze verbinding te behouden in contact met een ander of publiek.

We werken met energie in contact, lichaamsbewustzijn op het podium, Mindfulness, omgaan met belemmerende gedachten, tekstbeleving, de WHY van je presentatie, verbinding met je emoties, plezier en innerlijke rust en tekstbehandeling.


Intentie van de sessies

Gewaarzijn en Stilte

De intentie van de individuele sessies is om allereerst te leren rusten in het veld van Zijn via aandacht, lichaamsbewustzijn, concentratie en afstemming. Zodat er ruimte komt voor stilte, verwondering, trilling, resonantie, gevoeligheid, echtheid en essentie. Vanuit dit veld exploreer je je stem.

Werkelijk ontspannen aanwezig zijn in je stem en/of presentatie voor publiek is een ervaring die techniek of methodiek overstijgt. De beleving van diepe verbondenheid met jezelf en anderen en in het moment creëert een gezamenlijk veld van gewaarzijn.

Iedere expressie, vertolking, boodschap of improvisatie vindt hierin vruchtbare grond.

Exploreren en Spelen

Via speelse opdrachten en kaders ontdek je binnen dit veld van Zijn de lichtheid van experiment, humor, plezier en creativiteit.

Denk aan: je innerlijk verhaal verklanken, andere lagen in je stem aanspreken dan ‘normaal’, werken met stemregisters (kop, borst- en buikstem), stem en beweging verbinden of spelen met tekst.

Vanuit lichtheid en open onderzoek ervaar je hoe het is om totaal iets anders doen dan je ‘normaal’ doet, speel je met vorm en personages of leer je diep te ontspannen in de stilte tussen de klank of taal.

 


Coaching stemexpressie en Presentatie

Werkvormen

Stemexpressie

Adembewustzijn

Presentatie en tekst

Afstemmen op je meest dichtbije klank

Klinken en zingen

Mindfulness

Beweging

Inquiry

lees meer over Stemimprovisatie

 

 

Verder lezen

Lees mijn blog over de Authentieke Stem

Contact
 


 

 

Anita en de/haar stem & performance

 

Tijdens de Mime-opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool heb ik 3 jaar lang getraind in stemwerk en zang als ondersteunend vak. Gegrepen door de stem heb ik me vanaf 1996 intensief geschoold in techniek, waaronder klassiek en jazz, maar ook in stembevrijding bij Roy Heart, Jan Kortie en Marius Engelbrecht, maar ook veelvuldig in improvisatie met stem en beweging.

In 2005 ontmoet ik Ruxandra Bogdan, pianodocent en zanglerares in Arnhem, die me inwijd in de kunst van zingen vanuit Zijn en innerlijke verbinding. Vervolgens raak ik gefascineerd door de Lichtenbergermethode en verdiep me daarnaast in zingen vanuit beleving en puurheid, met een minimum aan techniek.

Sinds 2010 maak ik deel uit van het Genetic Choir in Amsterdam, een optredend zang-/stemimprovisatie ensemble, waarin ik de ultieme vrijheid van improviserend zingen ervaar. Het verenigt volledig aanwezig en beschikbaar zijn in het moment met vertrouwen, overgave, verbinding, muzikale principes en authentieke muzikaliteit.

Op dit moment vorm ik het muzikaal duo Pur’amos met veelzijdig gitarist Cees Sax met wie ik met een repertoire van tedere en verstilde maar ook levenslustige en gepassioneerde songs geregeld optreed.