Coaching stemexpressie en Presentatie

coaching
StemExpressie of Stem & Presentatie

voor afstemming op jouw waarachtig geluid en waarachtig spreken

Je keel en je stem openen.

Waarachtige aanwezigheid en Presence

Sounden & zingen belichaamd

Authentiek delen en spreken vanuit je hart

Je ware stem laten horen

 

 

StemExpressie – laat je stem klinken

Stemexpressie helpt je om je stem tot expressie te brengen vanuit innerlijke beleving. Op een afge-stemde manier maak je contact met je adem, je klank, de trilling van je stem en je lichaam. Je onderzoekt wat het betekent om vanuit jouw stem, zonder opsmuk of toevoeging vanuit techniek, concept, verwachting of druk te klinken, zingen of spreken.

Op een voelende en Mindful manier behoud je contact met je innerlijke beleving en onderzoekt via speelse en creatieve uitnodigingen hoe je wat in je leeft op jouw eigen manier via klank, zang of taal waarachtig tot expressie kunt brengen. We werken met adem, klank, ontspanning, energie in contact, omgaan met belemmerende gedachten, emoties en stilte.

Stem & Presentatie coaching – je stem en Presence in contact

In de Presentatie coaching gaan we een stapje verder. Stemexpressie helpt je om je stem tot expressie te brengen vanuit innerlijke beleving. Stem & Presentatie begeleidt je naar een ontspannen authentieke aanwezigheid voor je publiek en een boeiende presentatie van je tekst, lied, talk of les.

Vanuit sensend gewaarzijn verruim je je expressieveld door de ruimte en toehoorders te includeren. Op een voelende manier behoud je contact met je innerlijke beleving en onderzoekt via speelse en creatieve uitnodigingen hoe deze verbinding te behouden in contact met een ander of publiek.

We werken met energie in contact, lichaamsbewustzijn op het podium, Mindfulness, omgaan met belemmerende gedachten, tekstbeleving, de WHY van je presentatie, verbinding met je emoties, plezier en innerlijke rust en tekstbehandeling.


Veld van gewaarzijn en stilte

De intentie van beide sessies is om te leren rusten in het veld van Zijn via aandacht, lichaamsbewustzijn, concentratie en afstemming. Zodat er ruimte komt voor stilte, verwondering, trilling, gevoeligheid, echtheid en essentie.

Aanwezig zijn in je stem en/of presentatie voor publiek is een ervaring die techniek of methodiek overstijgt. De ervaring van diepe verbondenheid met jezelf en anderen daarin in het moment als het ware opnemen creëert een gezamenlijk veld van gewaarzijn waarin iedere expressie of boodschap vruchtbare grond vindt.

Exploreren en spelen

Via speelse opdrachten en kaders ontdek je binnen dit veld van Zijn de lichtheid van experiment, humor, plezier en creativiteit.

Je kunt bijvoorbeeld: je innerlijk verhaal verklanken, andere lagen in je stem aanspreken dan ‘normaal’, werken met stemregisters (kop, borst- en buikstem), stem en beweging verbinden, spelen met tekst, in presentatie iets totaal anders doen dan je ‘normaal’ doet of je diep leren ontspannen in de stilte tussen de klank of taal.

 

Voor wie?

-als je behoefte hebt om je stem de ruimte te geven

-als je vrijer wil worden in tekstvoordracht of spreken in het openbaar

– als je onbevangen wil luisteren

– als je via je stem in contact wil komen met je gevoel

– als je tegen een blokkade aanloopt in je expressie of communicatie

– als je via klank innerlijk op onderzoek wilt gaan

-als je jezelf wil laten horen en gehoord wil worden

 

 


Coaching stemexpressie en Presentatie

Werkvormen

Stemexpressie

Adembewustzijn

Presentatie en tekst

Afstemmen op je meest dichtbije klank

Klinken en zingen

Mindfulness

Beweging

Inquiry

lees meer over Stemimprovisatie

 

 

 

 

 


 

Kennismaking: 30 minuten

Je bent van harte uitgenodigd om vrijblijvend contact op te nemen voor een gratis 30 minuten gesprek via skype of telefoon.

Dan kijken we samen wat de essentie van je vraag is, of we een match hebben en wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Interesse? Welkom

info@beingmoved.nl
06-41 14 45 16

 

 

 

 


Praktisch

Duur sessie: 1 – 1,5 uur 

Kosten:

Losse sessie stemexpressie 50 euro
Traject 4 sessies 185 euro

Losse sessie Presentatie training 120 euro
Traject 6 sessies 697 euro

(incl. 21 % btw voor particulieren,
excl. 21% btw voor zzp en zakelijk)

 

Boek een StemExpressie sessie

Locatie:
Thuispraktijk, Grintakkerstraat 5, Velp

Stuur een mail naar info@beingmoved.nl en
betaal via de button hieronder.

Boek een sessie

Boek een Stem & Presentatie sessie

Locatie:
De Vliegende Olifant, De Wetstraat 24, Arnhem

Stuur een mail naar info@beingmoved.nl en
betaal via de button hieronder.

Boek een sessie

Na betaling neem ik zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

 

Lees mijn blog over de authentieke stem

 


 

 

Anita en de/haar stem

Ik beschouw mezelf als een geschoolde autodidact. Tijdens de Mime-opleiding aan de Amsterdamse Theaterschool werd ik getraind stemwerk en zang gedoceerd als ondersteunend vak en vanaf 1996 heb ik me intensief geschoold in techniek, waaronder klassiek, jazz, Roy Heart trainingen, maar ook in improvisatie en stem/beweging.

Sinds 2010 maak ik deel uit van het Genetic Choir in Amsterdam, een optredend zang-/stemimprovisatie ensemble, waarin ik de ultieme vrijheid van improviserend zingen ervaar. Het verenigt volledig aanwezig en beschikbaar zijn in het moment met lef, muzikale principes en authentieke muzikaliteit.

In 2005 ontmoet ik zanglerares Ruxandra Bogdan die me inwijd in de kunst van zingen vanuit Zijn en de innerlijke verbinding. Vervolgens raak ik gefascineerd door de Lichtenbergermethode en verdiep me daarnaast in zingen vanuit beleving en puurheid, met een minimum aan techniek. Op dit moment vorm ik het muzikaal duo Pur'amos met veelzijdig gitarist Cees Sax met wie ik met een repertoire van tedere liedjes geregeld optreed.