BIJSCHOLING – Begeleiden vanuit Open Aanwezigheid


De weg van coachen vanuit het Lege Midden. Niet-doen,
open onderzoek in het zich ontvouwende NU.

 

______________________

Basistraining : 2 dagen
nieuwe data volgen

 

Verdieping : 2 tweedaagsen ~ 3 themadagen ~ 1:1 sessie
nieuwe data volgen

Aanmelden:
info@beingmoved.nl

 

In Presentie waarachtig ontmoeten

  • Begeleiden vanuit het lege Midden betekent een blikverschuiving: van techniek naar intuïtie, van conceptualiseren naar ervaren, van willen begrijpen of categoriseren naar verwonderen, van bewerkstelligen naar ontvangen, van controle naar vertrouwen, van willen naar volgen.

  • Het vraagt als begeleider om in afgestemde presentie en oprechte openheid de beweging die zich vanzelf aandient in de ander geboren te laten worden.

  • Je leert het verschil tussen de verticale verbinding (de verbinding met jezelf) en de horizontale verbinding (in contact, met de ander) en hoe ze elkaar beïnvloeden.

  • Je beoefent Embodied Presence, belichaamd aanwezig zijn, voor jezelf en met de ander als getuige, publiek, (gespreks)partner of medespeler.

 

 


 

 

"Spinning out of Nothing-ness, we Dance".
~ Rumi


-

Beoefening en Speelplaats

‘Begeleiden vanuit het Lege Midden’ is een uitnodiging: hoe kan ik NU, in dit moment, het meest waarachtige, echte en levenslustige in de ander aanraken.Rustend in de grond van mijn aanwezigheid en mijn essentie belichaamd.

De Bijscholing biedt

  • bedding en afstemming op het veld van Zijn, waarin je kunt her-inneren en beoefenen hoe betekenisvol en bekrachtigend het is om er ‘gewoon’ te zijn, zonder iets te (hoeven) doen
  • speelplaats waarin je experimenteert en speelt met zichtbaar worden in wie je bent, in waarheid, in contact, met de ander als Getuige, je scherpt je intuïtie, traint je relativeringsvermogen en verdiept je Zijn
  • onderzoek hoe je je intuïtie, wijsheid en waarheid in contact brengt zonder er iets aan toe te voegen of af te doen, precies zoals zij is. Er op vertrouwend dat het juiste zich zal ontvouwen op het juiste moment
  • beoefening: steeds meer landen in het midden, balanceren tussen tegendelen en ogenschijnlijke tegenstellingen in jezelf, en in contact met de ander

 

Inhoud

 

 

"Always be on the lookout for the presence of wonder".


~ E.B. White-

Ont-wikkeling: steeds meer afpellen wie je niet bent en nieuwe subtiele lagen van Zijn ontdekken.
Ontvouwing: transformatie laten gebeuren, belichaamd, met lichtheid, vreugde en diepe innerlijke rust


 

Ik wil je enorm bedanken, uit het diepst van mijn hart. Het is zo mooi, zo transformerend, zo gaaf, zo empowering, zo versterkend, het heeft me echt enorm veel gebracht. De manier waarop je het faciliteert, begeleidt, creëert, dat is prachtig hoe je dat doet en heel inspirerend om te zien bij jou, en me in onder te dompelen. Je intentie om een bedding te creëren waarin mensen zich kunnen her-inneren wie ze zijn is helemaal gelukt.

Zoveel kanten in mij voelen zich gezien in jouw werkwijze, in de dingen waar je je op richt. Het transformerende, coachende, spirituele, creatieve, dansende, muziek, vrouwelijke, holistische…. al die kanten in mij gaan helemaal aan. Dat alleen al is fijn om te ontmoeten in een ander mens.
~ Nicky, psycholoog, 44

 

 Ontmoet jezelf en de ander vanuit de plaats van stilte, ruimte, moeiteloosheid, rust, eenvoud, innerlijke verbinding, afstemming en openheid.  In deze ‘Holding Space’ ervaren deelnemers heling en transformatie.


 

 

Behoefte aan meer informatie of wil je kennismaken?

Welkom bij een introductie workshop

 

Plan een kennismakingsgesprek
Alle informatie op een rij

Aanmelden

Stuur een mail naar info@beingmoved.nl
of meld je aan via het aanmeldingsformulier.

Welkom! 

"Wanneer je vanuit het lege midden leeft, dan hoor, zie en spreek je vanuit ruimte. Je geeft jezelf daarmee de bewegingsvrijheid om alles wat er plaatsvindt van alle kanten te bekijken, zonder er iets van te vinden of er een verhaal om heen te bouwen. Alsof je in het oog van de storm staat waar alles om je heen draait en van alles meegezogen wordt in de kracht van de orkaan, maar je zelf alle rust hebt om het hele gebeuren te bekijken zonder dat het effect op je heeft.

 

Het is het tegenovergestelde van het spreekwoordelijk ˜je kop in het zand steken om maar niet te hoeven ervaren wat er om je heen gebeurt. Je bent in het lege midden nog steeds gewaar van wat zich buiten je om plaatsvindt, maar wordt er niet door van de wijs gebracht. De rust en kalmte die je bewaart kun je vervolgens inzetten om ook anderen te helpen bewust te worden van hun eigen lege midden, die weidse ruimte die iedere bewuste waarnemer diep van binnen heeft. Een plek waar angst geen vat op je heeft en je zo krachtig bent dat niets je schade kan toebrengen".
~ Yvonne Alefs

* Icons: Iconica
license